Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/natuurbe/domains/natuurbegraafplaats.nl/public_html/modules/wbstats/class.count.php on line 115
Natuurbegraafplaats - Bergerbos

Bergerbos

Vijf pilaren markeren de toegangsweg naar Natuurbegraafplaats Bergerbos in het Midden-Limburgse St.Odiliënberg. Ze symboliseren de vijf vingers van een hand. Met enige verbeelding wuiven ze je gastvrij toe...

Natuurbegraafplaats Bergerbos ligt midden de natuur. Al wandelend door dit bijzondere bos merk je in eerste instantie niet op dat je op een begraafplaats bent. Geen geijkte rijen graven, geen keurig aangeharkte paadjes, geen afgedwongen stilte. Wel familieleden die met een kannetje koffie, een glaasje wijn of een leesboek bij het graf zitten. Of gewoon de rust inademen die dit bos je biedt. Bergerbos wordt niet omringd door hekken en kent geen openingstijden. Nabestaanden zijn er op elk tijdstip welkom.

Natuurbegraafplaats Bergerbos is een familiebedrijf met oog voor de persoonlijke wensen van overledenen en nabestaanden. Natuurbegraafplaats Bergerbos is er voor mensen van alle culturen, levensbeschouwingen en religies. Het geeft mensen de regie over hun uitvaart zoveel mogelijk in eigen hand. Hier kun je, zo je wilt, bij leven al de laatste rustplaats uitzoeken en een zeer persoonlijke afscheidsceremonie voorbereiden. Elk afscheid is anders. Op Bergerbos zijn de diensten bijzonder en intiem door het natuurschoon, de prachtige glazen aula en de arena waar openluchtdiensten worden gehouden.

Bergerbos biedt plaats aan verschillende soorten graven. Natuurbegraven houdt in dat het lichaam op een organische manier wordt teruggegeven aan de aarde. Graven worden niet geruimd. Ook urnbegravingen of asverstrooiingen zijn mogelijk.
De graven liggen verspreid door het bos en worden gemarkeerd met een zwerfkei, een met mos bedekt beeldje of een houten gedenkplaatje. Het strooiveld ligt naast een aangelegde vijver en in deel EE. Wanneer er kinderen de graven bezoeken kunnen zij hier naar hartenlust schommelen en spelen.

De natuur heeft de tijd en ook Bergerbos heeft de tijd. 
Op onze website vindt u vele sfeerimpressies.