Inloopmiddag en knuffelen met Alpaca's

Zondag 1 maart van 13.30 tot 17 uur start weer de inloopmiddag op Natuurbegraafplaats Bergerbos. Kom vrijblijvend langs voor een kopje koffie of thee en stel uw vragen.

Dit keer starten wij het seizoen met het knuffelen van Alpaca's. Adri en Esther Verbeek van Alpacafarm de Puthof in Posterholt (alpacafarm-in-de-puthof) zullen u begeleiden en de gelegenheid bieden om foto's te maken en de dieren die het willen mogen uiteraard geaaid worden! Ze zijn erg nieuwsgierig en zullen vanzelf naar u toe komen, het is en blijft echter wel een dier met een vlucht-instinct dus indien u met kleine kinderen komt is het wel belangrijk dat ze rustig zijn en niet achter de dieren aan rennen. Is het een regenachtige dag, dan zullen we het knuffelen met de Alpaca's moeten uitstellen.

De alpaca wordt ook wel de berglama genoemd, het is een evenhoevig dier dat familie is van de kameelachtigen. Van oorsprong komt de alpaca uit het Andesgebergte, waar circa 6000 jaar geleden deze dieren al gehouden werden in het Oude Incarijk vanwege hun uitstekende zijdezachte wol. De wol werd, en wordt nog steeds, door inheemse stammen gebruikt om kleding en dekens van te maken.

Voor de onderlinge communicatie gebruiken ze veel lichaamstaal en alleen in geval van gevaar maken ze een hinnikend geluid. Vaak wordt gedacht dat alpaca's spugen, in tegenstelling tot lama's zullen ze dit echter niet snel doen. In principe doen zij dit alleen naar elkaar als zij eten of stoeien. Alpaca’s zullen echter nooit gericht op mensen spugen.

Alpacashop

In onze shop vindt u zowel artikelen van alpacawol alsook leuke alpaca-hebbedingetjes.

Inloopmiddag en knuffelen met Alpaca's

1-3-2020 • Activiteit

Lees meer

Stiltewandeling en Plantendag

25-10-2020 • Activiteit

Tijdens de Stiltewandeling grafbeplanting met Lida van der Varst

Lees meer

Kerstoverdenking

23-12-2020 • Activiteit

Woensdag 23 december 2020

Lees meer

© Copyright Natuurbegraafplaats Bergerbos

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng