Lezing Manu Keirse: ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’

Autoriteit op het gebied van verdriet, verlies en de laatste levensfase.

foto Manu Keirse.jpg Op woensdagavond 10 april 2024 heeft Natuurbegraafplaats Bergerbos een bijzondere spreker te gast: schrijver en emeritus hoogleraar verliesverwerking Manu Keirse. Hij houdt een lezing over rouwverwerking en hoe we elkaar kunnen helpen bij verlies en verdriet.

Je kunt op heel veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je directe omgeving. Denk aan het sterven van een familielid of een collega, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, verlies van je werk of leven met iemand met een beperking. Hoe kun je daarmee omgaan?

Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het ooit nog mogelijk om weer van het leven te genieten? Hoe kun je iemand in verdriet helpen en troosten? Dit soort vragen worden vaak gesteld door mensen in verdriet en hun omgeving. Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kunt mensen hierin behulpzaam zijn, maar velen weten niet hoe.

In deze lezing reikt Manu Keirse tips aan voor zowel mensen in verdriet als hun naasten. Dit kan helpen om je eigen reacties en gevoelens rondom rouw beter te begrijpen en moeilijke momenten te doorstaan. Als omgeving kun je leren de juiste ondersteuning te bieden en mensen in die cruciale periode van hun leven niet in de steek te laten.

Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé autoriteit in België en Nederland op het gebied van verdriet, verlies en de laatste levensfase. Zijn meermaals bekroonde boeken werden in vele talen vertaald. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid zijn boeken te kopen en te laten signeren.

Datum: woensdag 10 april 2024 Tijd: 19.00-20.30 uur Locatie: ontmoetingscentrum Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7 in Sint Odiliënberg Aanmelden: https://forms.gle/3VDiKbLU61UNPuX38 Entree: 10 euro per persoon (inclusief koffie/thee)

Na aanmelding kunt u de entree overmaken naar rekeningnummer NL 35 ABNA 0477 8390 02 t.n.v. Natuurbegraafplaats Bergerbos o.v.v. ‘Lezing Manu Keirse’ en de naam waarmee u zich heeft aangemeld.

Jubileumboek Bergerbos

13-5-2023 • Nieuws

Lees meer

Bergerbos-urn

4-7-2023 • Nieuws

Lees meer

Boskapel bezinningsheuvel

14-7-2023 • Nieuws

Lees meer

Film 'stille gronden'

8-11-2023 • Nieuws

Lees meer

Vacature: Buitendienstmedewerker Natuurbegraafplaats Bergerbos

16-2-2024 • Vacature

Word jij onze nieuwe buitendienstmedewerker voor twee dagen per week?

Lees meer

Lezing Manu Keirse: ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’

10-4-2024 • Evenement

Autoriteit op het gebied van verdriet, verlies en de laatste levensfase.

Lees meer

© Copyright Natuurbegraafplaats Bergerbos

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng