Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/natuurbe/domains/natuurbegraafplaats.nl/public_html/modules/wbstats/class.count.php on line 115
Natuurbegraafplaats - Financiële aspect

Financiële aspect

Men kiest voor Natuurbegraafplaats Bergerbos meestal vanwege de prachtige plek te midden van het natuurschoon. Maar ook financiële aspecten kunnen een rol spelen. Begraven in de natuur is goedkoper dan begraven op een traditionele begraafplaats en in enkele gevallen goedkoper dan cremeren.

Bij een begrafenis of crematie komen vaak meer kosten kijken dan verwacht. Een traditionele grafsteen is vaak prijzig. De kosten van een traditionele grafsteen kunnen variëren van € 1.250,- tot enkele duizenden euro’s. De letters op een grafsteen voor een tweede persoon in hetzelfde graf kost tussen de € 800,- en € 1.500,-. Deze kosten bespaart u bij de keuze voor een graf in de natuur. Bergerbos stelt een maaskei ter beschikking die u eventueel kunt laten graveren.

Met uw keuze voor een graf in de natuur kiest u bovendien voor een graf dat geen onderhoud vergt. De Natuurbegraafplaats vormt ook daarom een aantrekkelijk alternatief voor mensen die een crematie overwegen omdat ze geen nabestaanden hebben of nabestaanden niet de verantwoordelijkheid voor de zorg van hun graf willen geven.