De begraafplaats bezoeken

U bent van harte welkom voor een bezoek aan de Natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree ligt midden in de natuur. Al wandelend door dit bijzondere bos merk je in eerste instantie niet op dat je op een begraafplaats bent. Geen geijkte rijen graven, geen keurig aangeharkte paadjes, geen afgedwongen stilte. Wel wandelaars die een rondje met de hond lopen, en ook een bezoekje brengen aan het graf van hun dierbare. Onze Natuurbegraafplaats wordt niet omringd door hekken en kent geen sluitingstijden. Nabestaanden zijn er op elk tijdstip welkom.

Zoals de naam al doet vermoeden ligt een deel van de begraafplaats op Venlo’s grondgebied en een deel op Maasbree’s grondgebied. De 2 delen zijn verbonden met een pad en vormen samen één geheel.

Beide delen hebben hun eigen parkeerplaats van waaruit het gebied eenvoudig te bezoeken is.

Route & Parkeren

Er zijn twee delen die u kunt bezoeken, met twee verschillende parkeerplaatsen. Bekijk vooraf waar u het beste kunt parkeren. Ons ontmoetingscentrum bevindt zich op een plaats buiten de begraafplaats.

Lees meer

Onderhoud

Ons streven is om dit bosgebied geheel in natuurlijke staat te laten. We streven ernaar om hier een oerbos te laten ontstaan, geen houtkap of opruimen van omgevallen bomen. Hier dus zeker geen reguliere bosbouw, maar de boel de boel laten. Afgebroken takken en omgewaaide bomen blijven gewoon liggen, er wordt pas ingegrepen als takken of bomen echt gevaar opleveren.


Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken, dan hebben wij een aantal opties voor u.

Contactinformatie

© Copyright Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng