Over ons

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree is ontstaan in 2010. Toen nog als dochterbedrijf van Natuurbegraafplaats Bergerbos in St Odilienberg. Inmiddels zijn Natuurbegraafplaats Bergerbos en Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree uitgegroeid tot twee zelfstandige Natuurbegraafplaatsen met een gezamenlijke geschiedenis en een gedeelde familieband.

In 2003 opent in St Odiliënberg de eerste Natuurbegraafplaats van Nederland. De mogelijkheid voor mensen om naast regulier begraven of cremeren ook te kunnen kiezen voor een ander alternatief is revolutionair. Al snel weten mensen uit heel Nederland de weg naar St Odiliënberg te vinden. Degene die dit bedacht en uitgewerkt heeft is Huub Kluijtmans. Huub was in 2003 totaal onbekend in de uitvaartwereld. Maar kwam door een reeks toevalligheden op het idee om een Natuurbegraafplaats op te richten. Vanuit zijn toenmalige werk kocht hij een stuk grond waar bestemming begraafplaats op bleek te zitten. Na veel onderzoek en voorwerk besloot hij om de gok te wagen en als pionier in Nederland een Natuurbegraafplaats op te richten.

Nadat Bergerbos een succes bleek te zijn, gaat Huub aan de slag om een tweede Natuurbegraafplaats te realiseren. Dat lukte, en in 2010 werd, toen nog, Natuurbegraafplaats Venlo geopend. Al snel is er de mogelijkheid tot uitbreiden waarna deel Maasbree bijgevoegd wordt en Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree een feit is.

In de loop der tijd zijn beide Natuurbegraafplaatsen uitgegroeid tot familiebedrijven. Naast oprichter Huub wordt in de begindagen al snel zijn vrouw Lies betrokken. In de jaren daarna volgen hun beide dochters en beide schoonzonen ook

Team

Maak kennis met het team achter Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

Lees meer

© Copyright Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng