Asbestemming

Verken de mogelijkheden voor asbestemming, hier vind u informatie over de verschillende mogelijkheden.

Na afloop van de grafrust termijn blijven de as-resten onaangeroerd en gaan op in de natuur.

Urngraf met grafrecht

Bij dit type urngraf heeft u de mogelijkheid om zelf een plekje uit te zoeken. De grafrust termijn bij een urngraf geldt het recht op aanpassing, tijdens of na de duur van de grafrust termijn. De urnengraven zijn inclusief grafkei (graveren van de grafkei op eigen kosten) en registersteen. De registersteen is bij de eerste bijzetting inbegrepen. Bij iedere volgende bijzetting bedragen de kosten € 100,--.

Urnengraf
100x100cm. 2 urnen, vrije grafkeuze Vanaf € 1.600

Urnengraf zonder grafrecht

U krijgt bij deze grafkeuze een aangewezen plaats voor de duur van 10 jaar, er is geen verlenging mogelijk van het urngraf.

Algemeen urnengraf
50x50cm. 1 urn in cluster van 4, 10 jaar, geen vrije grafkeuze € 750

Begraafkosten

Begraafkosten
Op werkdagen € 250
Op zaterdag € 350

Naast de aankoopkosten betaalt u bij een uitvaart begraafkosten voor de wettelijk verplichte grafadministratie, het inmeten, openen en sluiten van het graf, de assistentie door onze medewerker tijdens de begrafenis en de houten grafmarkering.

Verstrooien crematie as

Ook het verstrooien van de crematie as is mogelijk. Dit vind op afspraak en onder begeleiding van een van onze medewerkers plaats in een specifiek deel van het bosgebied. Bij deze aard van asbestemming zijn geen planten en andere objecten toegestaan. Bij het verstrooien van de crematie as is een snijbloem geoorloofd. Een boomschijf met naamsvermelding is bij een asverstrooiing inbegrepen. De boomschijf wordt eenmalig op de dag van verstrooien uitgegeven en mag niet vervangen worden. Eigen creaties zijn niet toegestaan.

Verstrooien crematie as
Verstrooien crematie as zonder familie per urn in vak X of EE € 150
Verstrooien crematie as met familie per urn in vak X of EE € 200
Verstrooien crematie as met familie per 2 urnen in vak X of EE € 300
Zaterdag toeslag € 50

Tarievenlijst

Download tarievenlijst voor een overzicht van alle tarieven

Download

Oude urnenculturen komen opnieuw tot leven

Pottenbakster Donnie van Bree uit Posterholt heeft in samenwerking met Huub Kluijtmans van Natuurbegraafplaats Bergerbos deze urnenculturen weer tot de verbeelding gebracht. Donnie heeft al deze oude modellen uit diverse oude culturen bestudeerd en voorbeelden van deze urnen in musea goed bekeken. Zo bestaan er typen als de Hallstadt-urn, de Michelsberger-urn, Klokbeker-urn en de Kerbschnitt-urn. Intussen worden deze urnen opnieuw aangeboden. Op natuurbegraafplaats Bergerbos bestaat de mogelijkheid om deze urnen te kiezen, de crematie as van hun dierbaren hierin bij te zetten. Intussen kiezen veel nabestaanden deze oeroude urn in een nieuw jasje van Donnie van Bree (zie 'natuurbegraafplaats in beeld' voor een afbeelding van de zandurnen).

www.donkeramiek.com


Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken, dan hebben wij een aantal opties voor u.

Contactinformatie

© Copyright Natuurbegraafplaats Bergerbos

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng