Natuurbegraven

Wat houdt natuurbegraven in?

Op onze natuurbegraafplaats betekent het dat wij de mogelijkheid bieden om een overledene in een bosrijke omgeving, die kenmerkend is voor het Midden-Limburgse landschap, bij te zetten. Dat kan zowel een begraving, urnbijzetting of een asverstrooiing zijn. Er is de mogelijkheid om zelf een mooi en passend plekje uit te zoeken. De graven liggen daardoor verspreid door het gebied.

Er kan als grafmarkering een (gegraveerde) zwerfkei geplaatst worden, maar er kan ook gekozen worden voor een houten grafmarkering. De bedoeling is dat de graven een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk krijgen en zoveel mogelijk opgaan in de omgeving. Grafonderhoud is voor de nabestaanden dus niet nodig.

Er zijn op onze natuurbegraafplaats geen sluitingstijden en geen omheining, het gebied is vrij toegankelijk. De mooie omgeving en de ongedwongen sfeer zorgen ervoor dat het voor nabestaanden een fijne plek is om terug te komen.

Bezoeken

Geniet van de rust. Iedereen is te allen tijde vrij om de natuurbegraafplaats te bezoeken. Op deze pagina vindt u de benodigde informatie om een bezoek te brengen.

Lees meer

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken, dan hebben wij een aantal opties voor u.

Contactinformatie

© Copyright Natuurbegraafplaats Bergerbos

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng