Over ons

In 2003 opent in St. Odiliënberg de eerste natuurbegraafplaats van Nederland. De mogelijkheid voor mensen om naast regulier begraven of cremeren te kunnen kiezen voor een ander alternatief, is revolutionair. Al snel weten mensen uit heel Nederland de weg naar St. Odiliënberg te vinden.

Huub Kluijtmans was de bedenker en oprichter van de eerste natuurbegraafplaats. Huub was in 2003 totaal onbekend in de uitvaartwereld, maar kwam door een reeks toevalligheden op dit idee. Vanuit zijn toenmalige werk kocht hij een stuk grond waar bestemming begraafplaats op bleek te zitten. Na veel onderzoek en voorwerk besloot hij om de gok te wagen en als pionier in Nederland een natuurbegraafplaats op te richten.

Door de jaren heen is Natuurbegraafplaats Bergerbos uitgegroeid tot een begrip en een plek waar veel mensen rust vinden. Het is ook mogelijk om op Bergerbos een afscheidsdienst of koffietafel te houden. Dit kan zowel buiten in de natuur als in het kenmerkende ontmoetingscentrum dat centraal op de begraafplaats te vinden is.

Nadat Bergerbos een succes bleek te zijn, ging Huub aan de slag om een tweede natuurbegraafplaats te realiseren. Dat lukte en in 2010 werd de toenmalige Natuurbegraafplaats Venlo geopend. Al snel kwam de mogelijkheid tot uitbreiding naar een deel van Maasbree en werd Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree een feit.

In de loop der tijd zijn beide natuurbegraafplaatsen uitgegroeid tot familiebedrijven. Naast oprichter Huub raakte in de begindagen al snel zijn vrouw Lies betrokken. In de jaren daarna volgden ook hun beide dochters en schoonzonen.

Team

Maak kennis met het team achter Natuurbegraafplaats Bergerbos

Lees meer

© Copyright Natuurbegraafplaats Bergerbos

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng