Activiteitendag met o.a. Cas Wolters van 'heel Holland bakt'

Deelnemers activiteitendag: Stiltewandeling Mine Stemkens, Zang Willeke Simons, Ambachtelijke Kaarsenmakerij Inka, AndersGedenken Wouter Bouwman en Grafdecoraties Lida vd Varst

Stiltewandeling

De Dag van de Stilte nodigt ieder jaar weer uit tot een wandeling in het mooie Munnichs bos. Een bijna magisch bos wat een mooie toegift geeft aan de beleving van de stilte in ons. Na terugkomst zal Cas van 'Heel Holland Bakt' 'Flamkuchen' bakken. De wandeling duurt ongeveer 1 uur. De voettocht wordt zwijgend afgelegd, zodat deelnemers in gedachten bij hun dierbare overledene kunnen zijn. Dichteres Mine draagt ergens in het bos een gedicht voor, waarna de stilte weer keert. De wandeling begint om 14.00 uur en staat onder leiding van Mine Stemkens. Aanmelden is niet nodig, we vragen aan belangstellenden om tijdig aanwezig te zijn. Start en aankomst is op zondagmiddag 27 oktober vanaf het ontmoetingscentrum van Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7 te 6077 NK St. Odiliënberg.

Cas van 'Heel Holland Bakt'

Cas Wolters uit Sint Odiliënberg die de show stal in het tv-programma Heel Holland Bakt zal tevens op zondagmiddag 27 oktober vanaf 13 tot 17 uur voor balangstellenden 'Flamkuchen' bakken. De opbrengst gaat naar een nader te besteden goed doel.

Sfeervolle liedjes van Willeke Simons

Deze middag wordt muzikaal opgeluisterd door Willeke Simons. Willeke Simons is een zangeres die haar luisteraars weet te raken met mooie luisterliedjes. Ze zingt bekende en minder bekende liedjes in prachtige arrangementen met 'n Limburgs tintje. Ook zingt ze eigen liedjes.

Ambachtelijke Kaarsenmakerij Inka

Al sinds 1987 worden hier de kaarsen allemaal nog op een al eeuwenoude wijze met de hand vervaardigd. U wordt in de gelegenheid gesteld om zelf een kaarsje te dompelen en te ervaren hoe het is om met warm kaarsvet te werken. Tevens wordt er aandacht geschonken aan het ontstaan van de kaars, waar wordt hij van gemaakt en hoe doen wij dat?

Plantendag

Op Allerzielen gedenken we in het bijzonder de mensen die wij moeten missen. Lida van der Varst zal er voor zorgen dat er op 27 oktober vanaf 13 uur natuurlijke grafdecoraties aanwezig zijn om op het graf te zetten. Zij zal dan tevens advies geven over de grafbeplanting. Tevens kunt u dan bosplanten en bloembollen kopen. De plantendag zal tevens plaatsvinden op zondagmiddag 27 oktober vanaf 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur, op Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7, 6077 NK St. Odiliënberg.

Wouter Bouwman AndersGedenken, graveren van maaskeien

Het denken over thema en ontwerp en het betrokken zijn bij de uitvoering van een gedenkteken, kunnen helpen bij het verwerken van het verlies. Vanuit een kunstenaars-/vormgeversachtergrond wil ik bijdragen aan dit 'andersgedenken'.

Activiteitendag met o.a. Cas Wolters van 'heel Holland bakt'

27-10-2019 • Activiteit

Deelnemers activiteitendag: Stiltewandeling Mine Stemkens, Zang Willeke Simons, Ambachtelijke Kaarsenmakerij Inka, AndersGedenken Wouter Bouwman en Grafdecoraties Lida vd Varst

Lees meer

Kerstoverdenking

23-12-2019 • Activiteit

Kerstoverdenking Natuurbegraafplaats Bergerbos maandag 23 december 2019

Lees meer

© Copyright Natuurbegraafplaats Bergerbos

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng