Boekpresentatie

Natuurbegraafplaats Bergerbos komt met de uitgifte van een boek over het 20 jarig bestaan.

Volgend jaar bestaat onze natuurbegraafplaats officieel 20 jaar, om precies te zijn, de opening was op 10 en 11 mei 2003. Wij gaan dit unieke en heugelijke feit herdenken met de uitgifte van een boek over het wel en wee van deze 20 jaar. Toen nog een onbekend begrip in Nederland, Bergerbos was de eerste!

Het boek met de titel; Hier is de mens goed te ruste gelegd, bestaat uit 19 hoofdstukken verdeeld over ongeveer 200 pagina’s. Het boek is rijk geïllustreerd en voor iedereen gemakkelijk leesbaar. Initiatiefnemer en oprichter van de natuurbegraafplaats Huub Kluijtmans heeft ruim een jaar aan de inhoud van het boek gewerkt. Mine Stemkens, onze huisdichteres, geeft met een aantal gedichten het boek een extra dimensie.
De uitgifte van het boek is gepland voor zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023. Tevens gaan we in dat weekeind met twee open dagen inhoudelijk ruim aandacht geven aan begraven en het bijzetten van urnen. Ook gaan we een nieuwe afscheidsdienstplek op de bezinningsheuvel onthullen.
Deze ontwikkelingen binnen het begraven in de natuur is in 2003 met de opening van Bergerbos een nieuwe weg ingeslagen en is intussen niet meer weg te denken uit onze begraafcultuur.
Bij het volgende nieuwsbericht in het voorjaar 2023 gaan we u verder informeren over het nieuwe boek en het monument op de bezinningsheuvel.

Crematie fors duurder

1-1-2023 • Nieuws

Lees meer

Tarieven vergelijk

3-1-2023 • Artikel

Lees meer

Boekpresentatie

13-5-2023 • Artikel

Lees meer

Stiltewandeling

29-10-2023 • Activiteit

Lees meer

Kerstoverdenking

23-12-2023 • Activiteit

Lees meer

© Copyright Natuurbegraafplaats Bergerbos

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng