Jubileumboek Bergerbos

Boek 20-jarig bestaan

Ter gelegenheid van ons jubileum presenteren wij het boek 'Hier is de mens goed te ruste gelegd'. Initiatiefnemer en oprichter van de natuurbegraafplaats Huub Kluijtmans heeft ruim twee jaar aan de inhoud van het boek gewerkt. Behalve verhalen en anekdotes uit twintig jaar Bergerbos, bevat het boek een prachtige selectie kleurenfoto’s van onder andere onze huisfotograaf Jos Nacken en gedichten van huisdichteres Mine Stemkens. 'Hier is de mens goed te ruste gelegd' is een zogenaamd koffietafelboek geworden met 204 pagina’s in kleur en ingebonden met een harde kaft.

Graag lichten we een tipje van de sluier met de woorden van Mine Stemkens:

‘Dit is een bijzonder boek. Het verhaalt over het ontstaan van een natuurbegraafplaats, op een plek waar eigenlijk al een begraafplaats was. Een boeiend verhaal, dat bestaat uit veel bijzondere verhalen die zo het mysterie van het leven raken.

Op Bergerbos liggen dat leven en de dood dicht bij elkaar. Is het daarom dat die plek zoiets speciaals uitademt? De natuur die voor een deel z’n gang mag gaan… uitbundigheid in de lente, de volheid in de zomer, de vergankelijkheid in de herfst en de verstilling in de winter. Is het daarom dat er die bepaalde rust heerst, dat gevoel dat het allemaal goed is en ‘daar daarachter’ en ‘hier en nu’ met elkaar verbonden zijn?’

Bestel het Jubileumboek via dit formulier

Tevens verkrijgbaar bij boekhandels in Midden-Limburg en in ons ontmoetingscentrum.

Boek 20 jaar Bergerbos

Jubileumboek Bergerbos

13-5-2023 • Nieuws

Lees meer

Bergerbos-urn

4-7-2023 • Nieuws

Lees meer

Boskapel bezinningsheuvel

14-7-2023 • Nieuws

Lees meer

Film 'stille gronden'

8-11-2023 • Nieuws

Lees meer

© Copyright Natuurbegraafplaats Bergerbos

Ontwikkeld door Tectonex • Ontwerp door Studio Beng